Norsk  English  Deutsch
Helgeland
Steder
TemaerNyttig Info

 
Turistinformasjon Helgeland
Destination Helgeland Turistkontor
Helgelandskysten Turistkontor
Polarsirkelen Turistkontor
Kystriksveien Turistkontor
This text is replaced by the Flash movie.
Helgelandskysten

Det er til sammen 18 kommuner pĺ Helgeland. Innfallsport til Helgelandskysten langs Kystriksveien fra sřr er Bindal. Videre snor kystveien seg opp gjennom kystkommunene Sřmna, Brřnnřy, Vevelstad, og med Vega et lite řyhopp utenfor kystbyen Brřnnřysund. Brřnnřysund er sentrum i den sřrlige delen av Helgelandskysten.

Turen gĺr videre til Sandnessjřen i Alstahaug kommune. Sandnessjřen ligger ved foten av fjellkjeden ŤDe syv sřstreť og er sentrum for den midtre delen av Helgelandskysten. Fra Sandnessjřen ligger veien ĺpen til ĺ utforske en av de 12000 řyene i řyriket rundt řykommunene Dřnna og Herřy.

Nesna kommune er innfallsport til polarsirkellandet. Denne nordre delen av Helgelandskysten bestĺr forřvrig av kommunene Lurřy, Rřdřy og Trćna med de kjente řytoppene Rřdřylřva og Hestmannen som naturlige reisemĺl i tillegg til řysamfunnet Lovund ute i havgapet.

Indre Helgeland

Kommunene Grane, Hattfjelldal og Vefsn utgjřr de sřrlige innlandskommunene pĺ Helgeland. Fra Porten til Nord Norge ved Nordlandsgrensa gĺr E6 videre til Mosjřen i Vefsn kommune, fřr den passerer over Korgenfjellet og inn i Hemnes. Hemnes og Rana er de to nordligste kommunene pĺ indre Helgeland, med Mo I Rana som sentrum. Rana er innfallsporten til Svartisen fra sřr.

Etter ĺ ha passert Rana mřter E6 saltfjellet pĺ veien videre mot Bodř.
Kommuner kyst - langs Kystriksveien
:Bindal
:Sømna
:Brønnøy
:Vega
:Vevelstad

:Alstahaug
:Leirfjord
:Herøy

:Dønna
:Nesna
     - Hugløya
     - Tomma
:Lurøy
     - Lovund
     - Sleneset
:Træna
:Rødøy
Kommuner innland - langs E6
:Grane
:Hattfjelldal
:Vefsn
:Hemnes
:Rana
Byer
:Brønnøysund
:Sandnessjøen
:Mosjøen
:Mo I Rana